Na veel wikken en wegen heb je hem dan eindelijk gevonden; de perfecte luiertas!

Deze tas zal je de komende jaren helpen om het meeste te halen uit je avonturen met je baby. Of het nou een verre reis is of een snelle boodschap bij de buurtsupermarkt, sommige items mogen niet ontbreken in je luiertas.

1. Handdesinfectie

Als je het niet al was zal de geboorte van je kindje er waarschijnlijk zorgen voor een gezonde dosis smetvrees. Een kleine baby heeft ook een klein immuunsysteem.

Zorg ervoor dat je altijd een flesje handreiniger in je luiertas hebt zitten voor als je een keer geen mogelijkheid hebt om je handen te wassen.

2. Extra kleding

Je zult het altijd zien. Die ene keer dat je geen schone kleertjes bij je hebt gaat alles mis. Je pas gewassen, net aangeklede baby heeft zojuist de lunch weer naar buiten gewerkt. Zorg er altijd voor dat je schone kleertje bij je hebt voor je baby en misschien ook wel voor mama.

3. Verschoonmatje

Het is niet altijd makkelijk om een goede plek te vinden om je baby te verschonen. Zorg er daarom voor dat je een opvouwbaar verschoonmatje bij je hebt zodat je baby altijd schoon en comfortabel kan liggen wanneer het tijd is voor een nieuwe luier. Sommige luiertassen worden standaard geleverd met een verschoningsmatje zoals de Pacapod Mirano Navy. 

Een los verschoningsmatje of verschoon station van Babymel maakt elke luiertas net wat completer.

4. Extra spenen

Klein en makkelijk mee te nemen, maar dus ook makkelijk kwijt te raken. Voorkom dat je zonder komt te zitten omdat je kleine honkbal talentje het niet kon laten om zijn speen weg te werpen naar een onvindbare locatie.

5. Babyfoon voor onderweg

Iets dat je makkelijk vergeet maar toch onmisbaar is. De babyfoon. Met een babyfoon in je luiertas kun je je baby altijd met een gerust hart in bed leggen, ook als je ergens op bezoek bent. Een oplaadbare babyfoon zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van stopcontacten.

6. Luiers en doekjes

De meest voor de hand liggende bewaren we voor het laatst. Toch overkomt het bijna elke moeder of vader wel eens, een overvolle luier die op knappen staat, maar geen schone luiers in de buurt. Voorkom dat je moet improviseren met handdoeken of t-shirts en heb altijd billendoekjes en luiers in je luiertas!